Як готувати шашлик, щоб не спалити його?


Як готувати шашлик, щоб не спалити його?У самому розпалі сезон відпочинку на природі, а який пікнік без шашлику? Але, іноді головне блюдо садових альтанок та лісових галявин виходить, м'яко кажучи, невдалим.
Здається, що тут складного - придбав м'ясо, розвів багаття, підсмажив. Але не все так просто. Ми підготували правильні поради, як правильно приготувати шашлик.

М'ясо

Морожене м'ясо відпадає відразу - тільки свіже! Якщо м'ясо - баранина, візьміть м'якоть задньої ноги, корейку або вирізку. Якщо мова йде про свинину - шийну частину. Віддаєте перевагу телятині - візьміть філе або грудинку. До речі, в свіжому м'ясі після натискання, ямка швидко відновлюється. Перевірте так перед тим, як купувати мясо на шашлик.

Оцет і шашлик

Оцет, всупереч різних думок, не кращий маринад для шашлика. Якщо перетримати м'ясо в оцті, воно стане дуже жорстким. Не кажучи вже про кислий присмак. Забудьте про оцет, якщо хочете приготувати смачний шашлик.

Цибуля

Прекрасним помякшувачем і стандартним маринадом є цибуля. Цибулю можна нарізати, а можна натерти або подрібнити в блендері і замаринувати в ній м'ясо. Шашлик в маринаді з цибулі виходить соковитим і ніжним.

Спеції для шашлика

Спеціальні суміші спецій, для шашлику, підходять лише для того, щоб перебити смак і запах неякісного продукту. Нічого, крім перцю та солі, в маринад додавати не варто. Поперчити, посолити - і все. Разом з цибулею перець та сіль є стандартними і невід'ємними інгредієнтами будь-якого маринаду.

Мінеральна вода

Дехто до цибулі, солі і перцю додає мінеральну воду. І не помиляється. Мінеральна вода дійсно розпушує м'ясо. Тримати в мінералці м'ясо слід мінімум ніч.

Ананасовий маринад

Тверде м'ясо можна пом'якшити в маринаді з ананасу. Подрібніть ананас в блендері і заправте мякотю м'ясо. В ананасі надзвичайно сильна кислота, яка просто на очах пом'якшує волокна. Вимочувати м'ясо в такому маринаді потрібно не більше півгодини.

Посуд для шашлику

Важливий нюанс - посуд, в якому шашлик маринується. Як пластикова, так і алюмінієва посуда не підходять, оскільки окислююче середовище маринаду, взаємодіючи з матеріалами, вбирає в себе шкідливі речовини. Оптимально - скляні, емальовані або керамічні ємності.

Коли смажити

Готове вугілля використовуйте лише в екстрених випадках. Що спалили для виробництва магазинного вугілля, нікому не відомо. Цілі дрова будуть надійніші. Ні в якому разі не готуйте шашлик на яскраво-червоне вугілля.

М'ясо - окремо

Популярна помилка - нанизувати на шампури м'ясо і овочі (помідори, кабачки, цибуля). Так, виглядає цей шашлик ошатно, але краса його швидкоплинна. Поки м'ясо прожариться, овочі згорять. Якщо хочете подати до м'яса запечені овочі, приготуйте їх окремо.

Ступінь підсмажування

Шашлик зі свинини обов'язково прожарювати повністю. А ось яловичина і баранина допускають різні варіанти прожарювання - від well done («підошва») до rare («з кров'ю»).

Джерело інформації: http://share.co.ua/yak-gotuvaty-shashlyk-sekret-uspihu2020-07-04